En till en1-till-1
En dator per elev (och lärare)
I vårt 1-till-1-koncept får varje elev och lärare tillgång en egen bärbar dator. Den största skillnaden jämfört med tidigare lösningar är hur skolan med hjälp av TÄNK OM förbereds och förändras på ett sätt som gör datorn till det självklara och nödvändiga verktyg som den är på så många andra platser i vårt moderna samhälle.


TÄNK OM
En av de viktigaste nycklarna till framgång menar vi ligger i att utbilda och motivera skolans ledning och personal, istället för att ”bara dela ut datorer” till eleverna.
Till vår hjälp i detta förändringsarbete har vi TÄNK OM.
Läs mer om TÄNK OM här ->>


Så funkar det
Elever och även pedagoger i en-till-en-skolan har tillgång till sina datorer dygnet runt, sju dagar i veckan.
På skolan finns ett trådlöst nätverk som är direktkopplat till Internet utan omvägar via t ex central inloggning i kommunens servrar.
I övrigt är skolan ovanligt befriad från datorteknik. Normalt finns det gott om projektorer men endast ett fåtal skrivare, inga servrar och ingen central backup.
Datorerna hanteras och underhålls av användarna själva som inte behöver vara rädda för virus eller liknande faror. Det är fritt att installera sina egna nyttoprogram och spel, att lägga in sin musik och sina egna bilder och att använda datorerna även på fritiden.
På så sätt blir datorn personlig, och då vårdas den ömt och krånglar mycket sällan! Den glöms inte bort, den är alltid laddad och den fungerar.
Datorn följer användaren överallt och det är smidigt att jobba med sina skolprojekt även utanför skolan och det är enkelt att kommunicera med både kamrater i skolprojekt och sina lärare.